Preot Cârcu Ioan

Preoți slujitori Octombrie 29, 2014

Preot paroh Cârcu Ioan, mă prezint și am o deosebită bucurie să observ ajutorul și binecuvântarea Preasfintei Treimi Dumnezeul nostru în momentele evolutive ale modestei mele viețuiri  de până acum. M-am născut în orașul Târgu Frumos în ziua de 11 noiembrie 1973, cu trei zile după ziua de serbare a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și, acest fapt îl văd acum hărăzit pentru că iată acum slujesc de aproape 17 ani la o biserică închinată lor. Am trăit În satul și comuna Oțeleni, județul iași, până în clasa a II-a, după care ne-am mutat în Județul Hunedoara, comuna Râul de Mori unde părinții mei au avut serviciul. Clasele a IX și a X-a, le-am urmat la Liceul Agroindustrial din Orașul Podul Iloaiei unde am absolvit treapta a II-a pentru ciclul superior. Acum este momentul când am primit admis în urma examenului la care am participat cu succes la „Seminarul Veniamin Costache – Mănăstirea Neamț”, județul Neamț. Cursurile s-au desfășurat evident pe durata a cinci ani. Sfârșitul acestei perioade a fost încununat cu Certificatul – Atestat teologic și cu Diploma de Bacalaureat. A urmat momentul cel mai fericit din viața mea, căsătoria cu domnișoara Ionel Diana fica venerabilei învățătoare din orașul Iași, Vârlan Maria, în data de 3 septembrie 1995. Se adaugă imediat pe 16 septembrie 1995 hirotonia în diacon, după care la 17 septembrie același an am fost hirotonit preot. O frumoasă perioadă de practică preoțească la Mănăstirea Cetățuia de unde rețin primii pași în marea taină. Am urmat examenul de admitere la Facultatea de Teologie „ Dumitru Stăniloaie” din Iași pe care l-am trecut cu succes. Cursurile s-au desfășurat în intervalul a cinci ani la fără frecvență. Licența am susținut-o pe tema  „Sfânta Aghiasmă – ierurgie în biserica Ortodoxă.”

Am trăit intens în această Parohie și se văd roadele muncii mele incontestabil. De fapt am reglat pașii mei cu ai enoriașilor, conviețuind cu ei, cu foarte multe motive de bucurie și fericire, mi s-au născut doi copii, băieți, dar și foarte multe realizări.

Realizarea de căpătâi sunt cele trei biserici construite în localitățile pe care le-am suplinit, respectiv în satul Cioca-Boca, comuna Șcheia; apoi  satul Frunziș și satul Brustureț din comuna Mironeasa.

Am construit și o casă de prăznuire alături de biserică precum și gardurile de împrejmuire. Am lucrat cu tinerii foarte mult. Din fiecare generație de copii s-au perindat la strana bisericii  buni cântăreți, dar și cu alte veleități întrucât am realizat serbări de patru ori pe an în curtea bisericii. Cântărețul bisericii din Mironeasa a fost format în casa parohială dintr-un grup de băieți ce veneau în timpul liber pentru a învăța cântările Sfintei Liturghii. Avem bucurie că sunt astăzi buni profesioniști în diferite instituții ale statului care au fost de mici cântăreți la biserica parohială, și cu emoții recitau poezii și replici de teatru în cadrul serbărilor. Rămân memorabile excursiile organizate frecvent cu copii sau cu enoriași.

Din anul 2010 am fost ales de colectivul de preoți din cadrul cercului pastoral „ Duminica tuturor sfinților” drept președinte al lor, și am construit împreună momente liturgice, filantropice și misionare de excepție, și prin confirmarea părintelui Protopop Vilie Doroșincă. De asemeni am absolvit și Definitivatul preoțesc.

În prezent sunt binecuvântat cu ajutorul unui primar de excepție cu care înălțăm o Biserică deosebit de frumoasă și ne aflăm deja la montarea acoperișului. O bucurie cât o cunună, pentru că se împlinesc patru biserici la care mi-am arătat râvna mea.

Data hirotonire: 1995-09-17